Headlines

Comments

Δημήτρης Δαρούσης - Απομονώνουν και ερημώνουν το Τυχερό -Διεκδικούμε τμήμα ΑΕΙ στο Δήμο Σουφλίου

(ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ) Ο Δημήτρης Δαρούσης Αντιδήμαρχος του Δήμου Σουφλίου παραχώρησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην διαδικτυακή εκπομπή «12 με ΜΙΑ» και τον Θανάση Ράσιο.

Αναφέρεται στην πρόσφατη κατάργηση του γραφείου των ΕΛΤΑ στο Τυχερό, δηλώνει ότι κατά καιρούς έχουν πολλά προβλήματα με τις καταργήσεις υπηρεσιών στην έδρα του πρώην Δήμου Τυχερού. Απομονώνουν και ερημώνουν το Τυχερό. “πέφτει” η ψυχολογία των κατοίκων από τις καταργήσεις. Η κωμόπολη του Τυχερού μαζί με τις κοινότητες που συγκροτούσαν τον πρώην Δήμο Τυχερού είναι δύσκολο να εξυπηρετούνται από άλλες περιοχές όπου υπάρχουν καταστήματα υποκαταστήματα υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.
Ειδικότερα το κατάστημα των ΕΛΤΑ εξυπηρετούσε σε σημαντικό βαθμό τους κατοίκους μεγαλύτερης ηλικίας. Ο Δήμος Σουφλίου κατέθεσε αίτημα και διεκδικεί την δημιουργία τμήματος σχολής Πανεπιστημίου. Προτείνουμε την την δημιουργία τμήματος που να αφορά την παραγωγή και τυποποίηση του Πρωτογενούς τομέα.
Για παράδειγμα την σηροτροφία, στην μελισσοκομία, την αμπελουργία. Θεωρούμε λογικό και δίκαιο το αίτημά μας και θα το διεκδικήσουμε σαν Δήμος.
Θεωρούμε ότι η δημιουργία τμήματος Πανεπιστημίου στο δήμο Σουφλίου θα αναστείλει την καθοδική αναπτυξιακή πορεία του Δήμου.
Η επίδραση του νεανικού πληθυσμού που θα έρθει στην ανθρωπογεωγραφία της περιοχής θα είναι μεγάλη.
Σε κάθε περίπτωση γνωρίζουμε ότι δεν αποτελεί βασικό αναπτυξιακό μέτρο, είναι όμως ένα μέτρο ανάσχεσης της κατηφορικής πορείας αναπτυξιακά που έχει ο Δήμος. Δυστυχώς από λάθη και παραλείψεις προηγούμενων δημοτικών αρχών δεν καταφέραμε να έχουμε έναν σταθερό ρυθμό ανάπτυξης.
Παρουσιάζεται σημαντική απώλεια σε πληθυσμό αφού οι νέοι φεύγουν για να σπουδάσουν δεν επιστρέφουν πίσω και δεν έχουν κάτι να τους προσελκύσει για να μείνουν στον τόπο τους.
Μέχρι λοιπόν να καταφέρουμε να ανεβάσουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης στην παραγωγή και τυποποίηση των προϊόντων μας, το τμήμα του Πανεπιστημίου θα λειτουργήσει σαν ένα πρώτο μέσο στήριξης για την περιοχή..

tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © TVthrakiotiS. Designed by