Το tv thrakiotis.gr, σας παρουσιάζει την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε, o πρώην Δήμαρχος Σουφλίου  κ. Παύλος Φυλλαρίδης.

Ο κύριος Φυλλαρίδης , που διετέλεσε Δήμαρχος στο Σουφλί κατά την περίοδο 1983 - 1990,  μας μίλησε επίσης για το χθες του Δήμου  Σουφλίου και ειδικότερα για την περίοδο της δημαρχιακής του θητείας.

Ο κ. Φυλλαρίδης , αναφέρθηκε ακόμη στη λειτουργία των Καποδιστριακών και Καλλικρατικών Δήμων , για το μέλλον του Σουφλίου  όπως αυτό προδιαγράφεται με βάση τις σημερινές τεχνολογικές δυνατότητες και εξελίξεις καθώς και σε άλλα θέματα .. 

  Φυλλαρίδης Παύλος: Ευχαριστώ που μου δίνεται την δυνατότητα να πω κάποια πράγματα που έχει σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση και για τον τόπο μας.

Ερώτηση :Να μας μιλήσετε για  την εμπειρία σας  για την περίοδο 1983-1990 και εάν θυμάστε τα ποσοστά εκλογής.

 Φυλλαρίδης Παύλος: Ήμουν για δυο τετραετίες δημοτικός σύμβουλος στην αντιπολίτευση και μάλιστα σε μικρή ηλικία, με πολύ καλά ποσοστά μια φορά πρώτος και μια δεύτερος άν και αντιπολίτευση!   Το 1982 αποφασίσαμε κάποιοι φίλοι, συνεργάτες ,ώστε να ηγηθώ του συνδυασμού ,ήμουν επικεφαλής του ψηφοδελτίου κερδίζοντας το 1982 και αναλάβαμε το 1983 με ποσοστό 53%, στην δεύτερη θητεία τα ποσοστά αυξήθηκαν 55%.

 Ερώτηση : Προέρχεστε από το χώρο του ΠΑΣΟΚ..

 Φυλλαρίδης Παύλος: Ναι προέρχομαι απο αυτόν τον χώρο και παραμένω σταθερός και δεν το κρύβω, αλλά η θητεία μου ήταν έξω από κόμματα και διαδικασίες και με ψήφιζε  πολύ μεγάλο ποσοστό από οποιαδήποτε παράταξη και γι αυτό έβγαινα και δήμαρχος.

 Ερώτηση: Τι πληθυσμό είχε το Σουφλί?

 Φυλλαρίδης Παύλος: Έξι χιλιάδες μαζί με τους οικοισμούς Σιδηρούς και Γιαννούλης.Το 1920 όταν ενσωματώθηκε η Θράκη στο κορμό της χώρας μας , με πρώτο δήμαρχο τον κο Μπρίκα Δημήτρη ,στη σειρά είμαι  ο 40ος δήμαρχος και σήμερα ο τελευταίος  δήμαρχος ο κος Καλακίκος Παναγιώτης ο 48ος.

Ερώτηση:  Θυμάστε την πρώτη ημέρα  ως δήμαρχος?

   Φυλλαρίδης Παύλος: Βέβαια και πολύ καλά μάλιστα, Κυριακή αναλάβαμε δεν ήταν εργάσιμη , την επόμενη όμως Δευτέρα έδωσα εντολή να σταματήσουν και τα εξωτερικά συνεργία και έκανα μια συγκέντρωση του προσωπικού και τους προσφώνησα , αγαπητοί συνεργάτες και μάλιστα κάποιοι παραξενεύτηκαν , και τους είπα σας θεωρώ συνεργάτες μου διότι χωρίς εσάς δεν θα μπορέσω να κάνω γι αυτό που  εκλέχθηκα , είστε οι πιο στενοί μου συνεργάτες και έτσι θέλω  να σας βλέπω.

Παρόλο που είχα ενημέρωση από τον προκάτοχό μου,  υπήρχαν όμως  καλοί και έμπειροι  υπάλληλοι και με ενημέρωσαν  για όλα τα θέματα κυρίως τα οικονομικά, όμως τι προβλήματα αντιμετώπιζε ο τόπος μου ήταν γνωστά.

Ερώτηση: Πως λειτουργούσαν τα δημοτικά συμβούλια , υπήρχαν εντάσεις, συγκλήσεις κλπ.

  Φυλλαρίδης Παύλος: Ναι υπήρχαν , όντως υπήρχαν από μερικούς συμβούλους δικούς μου και από την αντιπολίτευση και προσπαθούσα να κρατήσω μια ισορροπία  , στο τέλος πρυτάνευε η λογική και καταλήγαμε σε θετικά αποτελέσματα. Θυμάμαι πως στην αρχή γέμιζε η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου από πολίτες , καλό είναι ο κόσμος να ακούει να μαθαίνει , ήμουν πάντα υπέρ της ενημέρωσης των πολιτών   , σήμερα μας δίνεται η δυνατότητα με την τεχνολογία να βλέπουμε και να ξαναβλέπουμε τις συνεδριάσεις , ώστε να γνωρίζει ο πολίτης ποιους στέλνει στα δημοτικά  συμβούλια, να βλέπει ποιος συμμετέχει και ποιος όχι, τι προτείνει τι αντιπροτείνει.

Η ενημέρωση των πολιτών γινόταν από τις τοπικές εφημερίδες του Νομού , όμως ο δήμος τα πρώτα χρόνια έβγαζε μια μηνιαία εφημερίδα η οποία γινόταν διανομή σε όλα τα σπίτια δωρεάν , υπήρχε και μια σελίδα που την χρησιμοποιούσε η αντιπολίτευση και οι δημότες.

Με την κρατική τηλεόραση είχαμε συχνά επικοινωνία και προβάλαμε τον τόπο μας πολλές φορές , συμμετείχαμε στην έκθεση "ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ" προβάλαμε τα τοπικά προϊόντα  ΜΕΤΑΞΙ , ΜΕΛΙ,ΚΡΑΣΙΑ.

 Ερώτηση: Πια σημαντικά έργα γίνανε επι  των ημερών σας.

 Φυλλαρίδης Παύλος: Σαν στόχο είχαμε βάλει, μαζί με την αντιπολίτευση , το ευτύχημα ήταν ότι είχαμε μια καλή αντιπολίτευση  και στις δυο θητείες , και αυτό με έκανε να είμαι πολύ προσεχτικός, πανέτοιμος , ενήμερος  και σε εγρήγορση και αυτό ήταν και για εμένα καλό , αλλά κυρίως για  τον τόπο. 

Δυο ήταν τα βασικά προβλήματα, το πρώτο ήταν η ποιότητα ζωής , και το δεύτερο η συγκράτηση του πληθυσμού  , για το δεύτερο κάναμε ορισμένες παρεμβάσεις  που είχανε σχέση με την ανάπτυξη του τόπου.

Αναβιώσαμε την Σηροτροφία , το πιστεύω αυτό και το διατυμπανίζω , ό,τι εάν δεν κάναμε τις παρεμβάσεις η Σηροτροφία σήμερα θα είχε εκλείψει από το Σουφλί.  

  Υπήρχε τότε ο θεσμός των Δημοτικών επιχειρήσεων , δημιουργήσαμε το νομικό πρόσωπο δημοσίου διακαίου του δήμου την σηροτροφία που είχε ως αντικείμενο να ασχοληθεί με την σηροτροφία ,δηλαδή , κάναμε αδελφοποίηση  με τον γειτονικό δήμο της Βουλγαρίας το Σβίλενγκραντ , που σημαίνει  (ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ) αυτή η περιοχή ήταν το κέντρο του μεταξιού της Βουλγαρίας  , η αδελφοποίηση είχε στόχο την ανταλλαγή  τεχνογνωσίας και όπως έγινε.

Στην πόλη Χάρμαλι ήταν  το Ινστιτούτο Μετάξης 120 χιλ απόσταση από το Σουφλί, είχαν σύγχρονους Μορεώνες  , φυτώριο  Μουριών  τις οποίες φέραμε στο Σουφλί, το δεύτερο που κάναμε πάλι σε αυτόν τον τομέα  ήταν το πρόγραμμα  ο δρόμος του μεταξιού,  κάναμε μια συνεργασία με την Κίνα παρακαλώ , καλέσαμε τέσσερις  Κινέζους επιστήμονες ειδικούς στην σηροτροφία κάθισαν    πέντε μήνες στο Σουφλί ,  μας δίδαξαν καινούργιους τρόπους  εκτροφής μεταξοσκώληκα, παράλληλα κάναμε τους πρώτους Μορεώνες σε αγροκτήματα του δήμου. Μπήκε μπροστάρης ο δήμος απέδειξε ότι το μετάξι μπορεί να αποδώσει , σκοπός ήταν να επανεκκινηθεί   και ο ιδιωτικός τομέας .

  Ο κάμπος μας είναι μικρός 5.000 στρέμματα ,όμως οι αγρότες ποτίζανε με ηλεκτρομοτέρ ή με μηχανές που δούλευαν με πετρέλαιο , άρα το κόστος ανέβαινε , παλέψαμε πάρα πολύ, βρήκαμε τρόπο και χαρακτηρίσαμε αποκομμένο το πεδινό τμήμα πέρασε στα (Μ.Ο.Π.) Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα, ώστε να γίνουν τα καναλέτα (φρεάτια).          

Έτσι σήμερα οι αγρότες ποτίζουν χωρίς το παραμικρό έξοδο.

Κάναμε  τρία νομικά πρόσωπα  (ΔΕΣΗΜΕΣ) (ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ) (Κ.Α.Π.Η.)το ΚΑΠΗ Σουφλίου το 2024 γιορτάζει τα σαράντα χρόνια λειτουργίας , ήταν από  τα πρώτα στη Θράκη, είχε η Κομοτηνή  η Αλεξανδρούπολη και το Σουφλί. Θέλω εδώ να τονίσω πως σε όλα τα νομικά πρόσωπα, αντιπρόεδρο παρόλο που δεν το προέβλεπε ο νόμος ορίζαμε από τη αντιπολίτευση και ήταν δική μου πρόταση. 

  Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που κάναμε ήταν υψηλού επιπέδου με Μάνο Χατζιδάκη , Μίμη Πλέσσα , Γιώργο Κατσαρό και πολλά άλλα ονόματα... εκείνη την εποχή είχαμε κάποια πρότυπα δημάρχων με φιλικές σχέσεις , ήταν ο Δήμαρχος των Ανωγείων (Γιώργος Κλάδος), ο Δήμαρχος Καλαμάτας Σταύρος Μπένος και του Υμηττού Ανδρέας Λεντάκης , ο Ανδρέας Λεντάκης ήταν αυτός που  δημιούργησε τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η) ΌΠΟΥ ΤΑ ΠΉΡΕ Η ΠΟΛΙΤΕΊΑ ΤΟ 1984 , ήταν ο πρώτος δήμος που δημιούργησε τα (Κ.Α.Π.Η) , με αυτούς τους δημάρχους είχα στενή επαφή και πήρα πάρα πολλά σε γνώση ,  βέβαια και τον γειτονικό δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης τον αείμνηστο  Σουλακάκη Τάσο είχαν πρωτοπόρες ιδέες για την εποχή μας.

     Έχουν γίνει πολλά έργα σημαντικά τα οποία βέβαια δεν ήταν μόνο δικά μας όμως συμβάλαμε θα πω περίτρανα , θα πω για το Κέντρο Υγείας Σουφλίου  (Ε.Σ.Υ), πριν υπήρχε ένα αγροτικό Ιατρείο με γιατρό που μια είχε και μια δεν είχε,  σε ένα μικρό κτήριο στεγαζόταν στην οδό Κυψελών.

Το αρχικό σχέδιο παρακαλώ  του Υπουργείου Υγείας ,που είναι άγνωστο σε πολλούς , ήταν να γίνει κάπου στην Προβατώνα , το λέω τώρα βέβαια πολλοί συνεργάτες μου τοι ήξεραν  , πιο ήταν το σκεπτικό του Υπουργείου , θα το ονόμαζαν πάλι κέντρο υγείας Σουφλίου  θα εξυπηρετούσε από Φέρες μέχρι και τον ορεινό όγκο Μεγάλο Δέρειο . Βέβαια αυτοί στην Αθήνα  στα υπουργία που παίρνουν αποφάσεις τι κάνουν , παίρνουν τον χάρτη  , το χάρακα και τον διαβήτη  και βλέπουν που είναι το κέντρο , η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική , τρόμαξα  να τους πείσω να πάμε να επισκεφθούμε την περιοχή και εκεί κατάλαβαν ό,τι οι Φέρες από Προβατώνα απέχει 15 λεπτά και το Μεγάλο Δέρειο  (Ορεινός όγκος) 2 ώρες , τότε κατάλαβαν και πείστηκαν ότι πρέπει να γίνει στο Σουφλί.

Έγινε το επι ημερών μου το κλειστό γυμναστήριο , στο γήπεδο ποδοσφαίρου το σημερινό "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ" μπήκε για πρώτη φορά χλοοτάπητας .

Για την φιλαρμονική του Δήμου: Όταν ανέλαβα βρήκαμε κάποιους φιλότιμους, περίπου 10-15 άτομα μου είχαν δηλώσει πως θα σταματήσουν τους κάλεσα στο δημαρχείο τους παρακάλεσα να παραμείνουν έστω για ένα χρόνο, ας είναι καλά οι άνθρωποι, τους διαβεβαίωσα ότι  μέσα στον χρόνο   θα κάνω προσπάθεια να δημιουργήσουμε μια νέα φιλαρμονική και έτσι έγινε!

   Υπεύθυνος  ανέλαβε ο Παναγιώτης(Τάκης) Δεμερτζής για τον οποίο ο δήμος  Σουφλίου οφείλει πολλά , πάρα πολλά, έδωσε μεγάλο κομμάτι από  την ζωή του ανιδιοτελώς  , εξασφαλίσαμε πιστώσεις  , αγοράσαμε μουσικά όργανα , την πρώτη χρηματοδότηση την πήραμε από το Υπουργείο Βορείου Ελλάδος.

Με την υδροδότηση του δήμου , είχαμε το ευτύχημα ό,τι βρήκαμε ένα πολύ καλό δίκτυο , έχει φύγει από την ζωή ο αείμνηστος Δήμαρχος Ελευθέριος Κακκαλής, ο οποίος είχε κάνει ένα πάρα πολύ καλό έργο που συνέχισε ο Μούτλιας ,αλλά σιγά σιγά γινόταν αντικατάσταση ,αλλαγή του εσωτερικού δικτύου , παρόλο που η πόλη μας με πολύ πληθυσμό κα πολύ κατανάλωση δεν αντιμετώπισε πρόβλημα  είχαμε  και ποιοτικό νερό .

   Καποδίστριας και Καλλικράτης 

  Φυλλαρίδης Παύλος: Υπήρχαν κάποιοι θεσμοί εκείνη την εποχή που έδιναν κίνητρα ,  ήταν ο αναπτυξιακός σύνδεσμος , έδινε την δυνατότητα κάποιοι όμοροι  Δήμοι και κοινότητες  να συνενωθούν για την εκτέλεση κάποιων έργων και προγραμμάτων  όπου η χρηματοδότηση έρχονταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση , όμως έπρεπε να υπήρχε και το ανάλογο πνεύμα στους διοικούντες  στην τοπική αυτοδιοίκηση πρόεδροι κοινοτήτων κλπ, δυστυχώς δεν υπήρχε!!

  Κάναμε προσπάθειες , φέραμε ειδικούς από τα υπουργεία να αναπτύξουν  το σχέδιο και να λύσουν όποια απορία , αλλά δυστυχώς κάποιοι πρόεδροι φοβούμενοι ότι δεν θα έχουν τον έλεγχο   δεν προχώρησε .

 Παρόλο που υπήρχε ο νέος δήμος Τυχερού με την συνένωση Τυχερού -Φυλακτού, ήταν πάλι επιφυλακτικοί, η μόνη κοινότητα που ήταν θετική στην συνένωση  ήταν η κοινότητα της Δαδιάς με πρόεδρο τον Νίκο Γκαϊδατζή και να τονίσω πως πολιτικά ήταν σε αντίθετη παράταξη , είχε ευρύ πνεύμα , έβλεπε μακριά!!

Τα υπόλοιπα κοινοτικά συμβούλια ήταν αρνητικά και έτσι δεν προχώρησε ο θεσμός με αποτέλεσμα να χάσουμε υψηλές χρηματοδοτήσεις !!

Ήρθε εκ των υστέρων ο Καποδίστριας και μετέπειτα ο Καλλικράτης και μας τα επέβαλε .

Τώρα , η γνώμη μου είναι θετική όμως ,έπρεπε να υπάρχει μια αυτονομία ,όταν η συμμετοχή σου στο δημοτικό συμβούλιο είναι σχεδόν τυπική,  οι πρώην κοινότητες να έχουν μικρό  προϋπολογισμό για έξοδα της πρώην κοινότητας και να έχουν τον πρώτο λόγο , βέβαια με συνεργασία και έλεγχο του κεντρικού δήμου ώστε να είναι λειτουργικές οι κοινότητες για να υπάρχει και η συγκράτηση του πληθυσμού, διότι εάν δεν υπάρχει και η ποιότητα ζωής είναι δύσκολη η διαμονή στον τόπου σου .

Στην δική μου πρώτη θητεία  δεν είχα  αντιδήμαρχο , είχα δημοτικούς συμβούλους που με βοηθούσαν οικοιοθελώς στην δεύτερη τετραετία  είχα αντιδήμαρχο που ήταν άμισθος και ο πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου επίσης άμισθος δεν προέβλεπε ο νόμος να είναι έμμισθοι .

 Ερώτηση:  Η σημερινή κατάσταση του δήμου Σουφλίου

Φυλλαρίδης Παύλος:  Θα μου επιτρέψετε επειδή ήμαστε σε προεκλογική περίοδο  να μην αναφερθώ ,επιφυλάσσομαι μετά τις εκλογές να τοποθετηθώ.   

     Ερώτηση:  Ποια τα χαρακτηριστικά να έχει ένας υποψήφιος δήμαρχος  

Φυλλαρίδης Παύλος: Αυτό το πίστευα πάντα , να έχει όραμα για τον τόπο του , σχεδιασμό και όρεξη για δουλειά , εάν λείπουν αυτά δεν μπορεί να κάνει τίποτε, εάν είναι να κάνει μια απλή διαχείριση να το αφήσουμε  στους δημοτικούς υπαλλήλους , θα το κάνουν  καλύτερα. 

 Ερώτηση: Υπάρχουν στην κοινωνία αξιόλογοι άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν με τις γνώσεις τους , όμως στις εκλογές δεν  συμμετέχουν διότι γνωρίζουν 'ό,τι δεν έχουν τις απαιτούμενες ψήφους ώστε να εκλεγούν.

 Φυλλαρίδης Παύλος:   Καταλαβαίνω , τα τελευταία χρόνια βλέπω τα εξής, υπάρχουν δυο βασικές κατηγορίες  υποψηφίων και εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων   , μια κατηγορία  είναι αυτών που μαζεύουν σταυρούς με το οποιονδήποτε τρόπο θεμιτό ή αθέμιτο, και η δεύτερη κατηγορία που έχουν ειδικό βάρος , και πολλές φορές αυτοί που έχουν ειδικό βάρος το τονίζω , ειδικό βάρος πρέπει να με καταλαβαίνει ο κόσμος , πολλές φορές δεν εκλέγονται και μένουν απ΄ έξω.

Εδώ θα έπρεπε να υπάρχει , όπως είπες πιο μπροστά, όπως υπάρχει και στην πολιτεία η δυνατότητα, να πάρεις εξωκοινοβουλευτικούς και να τους χρησιμοποιήσεις, βέβαια σου δίνει την δυνατότητα σήμερα  ο νόμος να πάρεις τους ειδικούς συνεργάτες , όμως δεν έχουν διοικητική δύναμη.

Ο αντιδήμαρχος, πιστεύω όπως λέμε στο στρατό, πρέπει να είναι δεκανέα υπηρεσίας να είναι όλη μέρα στους δρόμους για τα προβλήματα του δήμου , να αφουγκράζεται  τον κόσμο ,γι αυτό λέμε να έχει ο δήμαρχος  καλούς συνεργάτες.

Ερώτηση: Μετά την ολοκλήρωση των δυο θητειών ως δήμαρχος Σουφλίου  ασχοληθήκατε και με τα Νομαρχιακά .

Φυλλαρίδης Παύλος:  Αποφάσισα ότι δεν θα ασχοληθώ με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης , δυο τετραετίες είναι αρκετές , δεν είμαστε ισόβιοι να πάρουν σειρά και οι νεότεροι  το πίστευα και το πιστεύω αυτό.

Πιστεύω πολύ στην νεολαία μας και έχουμε και εδώ αξιόλογα άτομα ,νέους, μορφωμένους , μορφωμένους αγρότες , αρκεί να τους δοθεί η δυνατότητα  , και εμείς οι παλιοί κάποια στιγμή να παραμερίσουμε και ούτε να κινούμε τα νήματα   από  το παρασκήνιο .

  Μετά από  παύση μιας τετραετίας , το 1994 έλαβα μέρος στην  πρώτη εκλεγμένη από τον λαό Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση ,εκλέχθηκα δεύτερος σε σταυρούς σε 420 εκλογικά τμήματα, δεν υπήρχε τμήμα που να μην έχω πάρει έστω  και έναν σταυρό , με Νομάρχη τον Γιώργο Ντόλιο.

Ο κος Ντόλιος μου ανέθεσε για τέσσερα χρόνια  την διοίκηση και τον πολιτικό σχεδιασμό των εκτάκτων αναγκών , την σημερινή πολιτική προστασία , έκανα  ειδικά σεμινάρια στην Αθήνα       

  Ερώτηση: Κύριε Φυλλαρίδη φτάσαμε στο τέλος , θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ, θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν το έχετε μετανιώσει που ασχοληθήκατε με την  πολιτική .

Φυλλαρίδης Παύλος:   Εγώ ευχαριστώ , δεν μετάνιωσα  και εάν ήμουν νεότερος πάλι θα ασχολούμουν , εεεε........θα το πω  (παύση).... , οικονομικά έφυγα φτωχότερος απ΄ όταν  μπήκα , το διατυμπανίζω και έχω το κεφάλι μου και το μέτωπο επάνω ,αλλά έφυγα όμως πολύ πλούσιος από  γνώσεις ,εμπειρίες και από φίλους , ευχαριστώ πολύ!!

   Ερώτηση: Ένα τελευταίο , το δικό σας μήνυμα για τις επερχόμενες εκλογές 8 του Οκτώβρη 2023     

 Φυλλαρίδης Παύλος:  Θα υπάρχει ένα κλίμα έντασης προεκλογικά αλλά μετά τις εκλογές να σταματήσει , να δώσουν όλοι τα χέρια , να δώσουμε όλοι τα χέρια  για το  καλό του τόπου, δεν υπάρχει η πολυτέλεια να είμαστε χωρισμένοι ,  το τοξικό κλίμα να εκλείψει  και προεκλογικά  να γίνει σε  θεμιτά πλαίσια και μετά τις εκλογές να δώσουμε όλοι τα χέρια και να δούμε την πορεία του τόπου, ο καθένας από το μετερίζι του που θα τον τάξει ο κόσμος , όλοι μπορούν να προσφέρουν.

 Όπως προείπα  , είχα μια καλή αντιπολίτευση ενήμερη , έμπειρη  και με ανάγκασε και εμένα να είμαι σε εγρήγορση με θετικά αποτελέσματα .

Κύριε Δήμαρχε , κύριε   Φυλλαρίδη σας ευχαριστώ θερμά

Η ομάδα του αθλητικού ΙΝΤΕΡΝΕΤ παίζει μπάλα εδώ!