Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Maximum Fm για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Φώτης Μάρης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να γίνει το Σουφλί η 8η έδρα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. 
 Όπως εξηγεί, το ΔΠΘ αυτήν τη στιγμή έχει συγκεκριμένο προγραμματισμό με την ανάπτυξη άλλων τμημάτων και σχολών στην περιφέρεια ΑΜΘ, που θα το καταστήσει το 3ο μεγαλύτερο περιφερειακό πανεπιστήμιο της χώρας και κυρίως δεν είναι στα σχέδια και στις προθέσεις του, η ίδρυση μιας 8ης έδρας στο Σουφλί .
Η 8η έδρα του ΔΠΘ στο Σουφλί δεν είναι στα σχέδια μας. Στην Αλεξανδρούπολη θέλουμε την έδρα για την Κτηνιατρική Σχολή , είπε ο Πρύτανης του ΔΠΘ.

 Maximum Fm  ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΔΠΘ  
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ Π. Καλακίκος :Η μόνη περιοχή που είναι κατάλληλη είναι το Σουφλί , διότι εδώ είναι το Ζωϊκό κεφάλαιο , εκτός εάν οι καθηγητές θέλουν να κάνουν ταξίδια ή να είναι στην πόλη!!
"Λοιπόν , τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός (Μητσοτάκης), του έστειλα τρία κείμενα για την Κτηνιατρική Σχολή. 
Του είπα , στο Σουφλί θα γίνει , όχι στην Αλεξανδρούπολη , τι να την κάνεις στην Αλεξανδρούπολη τη Κτηνιατρική Σχολή , για να πηγαίνω το σκυλάκι μου και το γατάκι μου!! Το Σουφλί ένα βήμα είναι , εκεί να κρατηθεί ο κόσμος "

"Να προχωρήσει η πολιτεία την λειτουργία μιας επιπλέον σχολής , της Κτηνιατρικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Θράκης με έδρα το Σουφλί.
Εάν θέλουμε μια ισόρροπη αναβάθμιση και λειτουργία του Νομού μας και της Θράκης γενικότερα , θα πρέπει να θωρακίσουμε την Ακριτική αυτή περιοχή , με Πανεπιστήμια , με Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης"